0113 40 80 10   victor@qputer.nl

Beveiligingstips

Je kunt nog zo'n sterk wachtwoord hebben, maar je moet nog steeds op je hoede zijn. qputer  raadt aan dat je overal een ander sterk wachtwoord gebruikt. Het kan moeilijk zijn om deze wachtwoorden te onthouden. Installeer een wachtwoorden-app op je telefoon, waarin je al je wachtwoorden opslaat. Zo vergeet je nooit meer je wachtwoord! qputer bied zo'n wachtwoordenkluis aan voor al haar klanten.

Houd je systeem up-to-date

Internetcriminelen gebruiken beveiligingsproblemen in software om virussen te installeren. Het installeren van software-updates verhelpt die problemen en kan veel schade voorkomen.

Installeer beveiligings
software

Beveiligingssoftware helpt te voorkomen dat je geïnfecteerd wordt met een virus of wordt aangevallen vanaf het internet. Op telefoons en tablets heeft beveiligingssoftware helaas weinig zin, door de manier waarop die apparaten in elkaar zitten, maar op je computer of laptop kan het een wereld van verschil maken.

Gebruik sterke wachtwoorden

Het gebruiken van een moeilijk te raden wachtwoord is belangrijk, vooral bij cruciale systemen zoals DigiD of uw wifi-netwerk. Gebruik niet overal hetzelfde wachtwoord, wijzig je  wachtwoorden geregeld en sla ze niet op in de internetbrowser. Gebruik waar mogelijk tweestapsauthenticatie.

Gebruik geen openbare wifi-netwerken

Gratis wifi in de trein, op stations en in het winkelcentrum is aantrekkelijk, maar uw communicatie is dan eenvoudig af te luisteren. Als u niet weet hoe u zich hiertegen moet wapenen, gebruik dan als het kan uw mobiele dataverbinding. Heeft u toch een verbinding nodig, gebruik dan een VPN verbinding om uw communicatie te versleutelen.

Open niet zomaar bijlagen en bestanden van internet

Aanvallers kunnen je per e-mail of sociale media ertoe verleiden om software te installeren. Dat kan zelfs als een bestand er niet uitziet als een programma. Open dus niet zomaar bestanden en klik niet op linkjes die je niet vertrouwt. Is iets te mooi om waar te zijn dan is dit vaak ook zo.

Installeer niet zomaar software

Installeer alleen software uit bronnen die je vertrouwt. Op telefoons en tablets kan je daarom beter geen software via onofficiële bronnen installeren, bijvoorbeeld om betaalde applicaties gratis te downloaden. Er kan dan een virus in de software verstopt zitten.

Controleer het adres van websites

Internetbankieren of e-mail lezen? Controleer of je wel écht op de site bent waar je hoort te zijn. Ook is het belangrijk om te controleren of de verbinding wel is versleuteld. Dat kunt je zien aan het sleuteltje in de adresbalk.

Wees voorzichtig met links in e-mails

Criminelen proberen je ertoe te verleiden om je bankgegevens of wachtwoorden in te voeren. Daartoe sturen ze bijvoorbeeld mailtjes die er uitzien als legitieme mailtjes van je bank. Wees op je hoede, en als je het niet vertrouwt, neem dan contact op met de klantenservice.

Beveiligingstips

Sterke wachtwoorden zijn belangrijk: ze kunnen voorkomen dat jouw gegevens in kwade handen vallen. Sterke wachtwoorden kunnen echter moeilijk te onthouden zijn. qputer legt je graag uit hoe je hulpmiddelen kunt gebruiken om jouw wachtwoorden te onthouden en hoe je sterke wachtwoorden kunt bedenken die toch makkelijk te onthouden zijn. Ook kun je overwegen om tweetrapsauthenticatie in te schakelen en geven we jouw tips om het uitlekken van je wachtwoorden te voorkomen.

Start een advies gesprek

Neem Vrijblijvend Contact op

contact opnemen  victor@qputer.nl  0113 40 80 10  0113 40 80 10